keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közös főiskolás diáknapok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közös főiskolás diáknapok

2005 április 14 - csütörtök
A város történetében először szerveznek közös főiskolás napokat Zalaegerszegen 2005. április 20-20-22-én. Az illetékesek sajtótájékoztatón ismertették a programokat.
Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója elmondta, 2002. októberében együttműködési megállapodást kötött a három helyi főiskola hallgatói önkormányzata és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány.

A szerződés célja az volt, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a három főiskola hallgatói között és közös erővel, összefogással fellendítsék a város főiskolás életét. Fontos, hogy a fiataloknak a tanulás mellett szórakozásra és sportolásra is nyíljon lehetősége.

Balaicz Zoltán hozzátette, a közalapítvány minden évben rendszeresen támogatja a hallgatói önkormányzatok különböző rendezvényeit, s idén eljutottak oda, hogy a város felsőoktatásának történetében először szervez a három intézmény közös főiskolás diáknapokat. A közalapítvány, a megye és a város a rendezvényt több mint 300 ezer forinttal támogatja, s a szervezők bíznak abban, hogy a fiatalok jól fogják érezni magukat és a vizsgaidőszak előtt még egyszer ki tudnak kapcsolódni.

Ezt követően Patakai Leila, az egészségügyi főiskola, Molnár Éva, a PSZF és Bogdán Dávid, a műszaki főiskola hallgatói önkormányzatának elnöke ismertette a programot. Megtudtuk, a háromnapos rendezvénysorozatot dr. Gyimesi Endre polgármester nyitja meg az egészségügyi főiskolán, majd másnap a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán várják a kikapcsolódni vágyó diákokat. A főiskolás napokon mindenki számára próbálnak valami vonzó programot kínálni, így szerveznek például szakmai előadásokat, sportvetélkedőket, vitafórumot a felsőoktatási reformról, állásbörzét, lovasbemutatót. Esténként pedig a tánccé lesz a főszerep, színpdra lép a neves Bikini együttes, de a pörgősebb ritmust kedvelőknek sem kell otthon maradniuk, hiszen nekik hazai és egy olasz lemezlovas szolgáltatja majd a „talpalávalót”.

Tartalom megosztása: