keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közös projekt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közös projekt

2006 december 11 - hétfő
2004 tavaszán a zalaegerszegi önkormányzat sikeresen pályázott az Európai Uniónál egy helyi esélyegyenlőségi ügynökség felállítására. A projektben a zalai megyeszékhelyen kívül London, Milano, Bari és a spanyol Granada vesz részt, akiknek képviselői a közelmúltban Milanóban és Londonban tanácskoztak. A részletekről Gyutai Csaba alpolgármester és dr. Livia Leonelli projektmenedzser számolt be sajtótájékoztatón.

Megtudtuk, a nők számára számos tényező nehezíti a döntési folyamatokban való részvételt, ezért a pályázat egy átfogó szemléletet kíván kialakítani az esélyegyenlőségi politikához, bemutatva a nők szerepét a helyi folyamatokban. Az EU már a projekt kezdetén tudatosan választotta ki a résztvevő országokat, így a fejlettebb észak-olasz, és egy angol város mellett bevontak a programba kevésbé fejlett spanyol, dél-olasz, és egy közép-európai települést. Hazánkat egyedül Zalaegerszeg képviseli a projektben.

Gyutai Csaba elmondta, fontos, hogy a város is részese legyen ennek a folyamatnak, és bekapcsolódjon a nőpolitika kidolgozásába. Az itteni közigazgatásban, illetve a felsővezetők között egyébként 80 százalékos a hölgyek aránya, és a helyi programokban is komoly szerepet kapnak a gyengébb nem képviselői. A projekt egyrészt egy tanulási folyamat a város számára, de közvetlen kapcsolatot biztosít az Európai Unióval. Dr. Livia Leonelli hozzáfűzte: 2008 végére egy helyi esélyegyenlőségi ügynökség fog felállni Zalaegerszegen, de készítenek egy nemek közötti egyenlőséget népszerűsítő kiadványt, valamint egy ilyen témájú weblapot is. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: