keresés a weboldalon

Közösen a sikerekért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közösen a sikerekért

2006 augusztus 22 - kedd
A nemzet apró mozaikokból, településekből, városokból épül fel, melyek közül ha valamelyik megsérül, akkor az egész nemzet veszélybe kerül. Éppen ezért kell nekünk Zalaegerszegre vigyáznunk, hangsúlyozta dr. Gyimesi Endre az augusztus 19-i városi ünnepségen.

A csácsi városrészben található Szent István-szobornál megrendezett esti megemlékezésen a polgármester kiemelte: a magyarság életében augusztus 20. az egyik legősibb nemzeti ünnep, amely a kárpát-medencei haza ünnepe. Államalapító Szent István királyunk napján megáldják, és nemzeti szalaggal kötik át a kenyeret, amely jól bizonyítja, hogy a haza, a nemzet és az élet elválaszthatatlan egymástól. A hazaszeretet a szülőföld szeretetét jelenti, ahol őseink nyugszanak, ahol szeretné mindenki leélni az életét.

Nekünk ez a föld Zalaegerszeg, melyért becsületes munkával, példamutató életmóddal mi is sokat tehetünk, szögezte le dr. Gyimesi Endre, majd hozzátette: a városban jelenleg 63 ezren élünk, de mindenkire egyformán nagy szükség van. A célokat csak együtt tudjuk elérni, így a hazát, és Zalaegerszeget is közösen kell építeni az embereknek, hiszen az összefogás nagyobb sikereket eredményezhet.

A polgármester szerint a csácsi városrész lakói már évtizedekkel ezelőtt példát mutattak a verejtékes munkájukkal, melynek eredményeként Csács és Bozsok mára egy szép településrésszé vált.

A város lakóinak és a vezetőinek szintén ilyen szellemben kell tevékenykedniük, illetve Szent István példáját kell követniük, hiszen gyermekeink, unokáink csak így örökölhetnek olyan hazát és Zalaegerszeget, amelyért érdemes volt dolgozni.
Másnap délelőtt a Jézus Szíve Plébániatemplomban tartottak ünnepi szentmisét, majd ezt követően dr. Hóbor Erzsébet, a város díszpolgára mondott köszöntőt az államalapítás és az új kenyér ünnepén. Kifejtette: augusztus 20-án államalapító királyunkat ünnepeljük, s nagy öröm, hogy e nap visszanyerte régi fényét és valódiságát. Szent István támogatta az újat, megteremtette a magyar egyház, a közigazgatás és az ítélkezés alapjait, megalapozva ezzel az ország erkölcsi felemelkedését. Munkássága, tevékenysége a 21. századi magyarok számára is követendő példa lehet, hiszen  megmutatta, hogy miként dolgozik és él egy igaz keresztény ember és államfő.

Délután a Göcseji Falumúzeumban a VI. Kenyérfesztivál programjai várták az érdeklődőket, ahol számos érdekes rendezvényt kínáltak a szervezők. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: