keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közösségi műhellyé vált

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közösségi műhellyé vált

2005 augusztus 24 - szerda
„Kép-Tér-Kép, Figur(e)ális áthallások a kortárs képzőművészetben” című zárókiállítással köszönt el a XIV. Gébárti Zalaegerszegi Nemzetközi Alkotótelep tíz művésze.

Dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntőjében visszaemlékezett a zalai nemzetközi művésztelep kezdeteire, amely a 60-as évekre nyúlik vissza és Egervárra, ahol akkoriban otthonra találtak az alkotók. A kortárs közép-európai művészek találkozóhelye immár 14 éve a gébárti Kézművesek Háza és Zalaegerszeg büszke arra, hogy évről évre jeles képzőművészeti alkotások születnek itt, bővül a szoborpark, barátságok szövődnek.

Mint a polgármester fogalmazott, kevés város büszkélkedhet ennyi sokszínű képzőművésszel, szobrásszal, festővel, grafikussal. Egyre biztatóbbak a jelek, hogy a közös cél, egy városi képtár létrehozása, megtörténhet a közeljövőben – tette hozzá, majd a művészeknek és a ház vezetőjének, Skrabut Évának is megköszönte a munkát.

A bemutatott műveket Bereményi Géza Kossuth-díjas rendező, a Hevesi Sándor Színház művészeti vezetője méltatta. Kiemelte, a csoportos kiállítás másról szól, mint egy alkotó tárlata. Magáról, a művészetről szól, nagyobb közösségi műhelyről, érzületről, hiszen ilyenkor utat nyitnak egymáshoz az alkotók. A tizennegyedik alkalommal megrendezett művésztelep is szép eredményeket hozott, több remek alkotással is gyarapodott a város.

Tartalom megosztása: