keresés a weboldalon

KRESZ-FESZT (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

KRESZ-FESZT (Videó)

2013 szeptember 26 - csütörtök
Fesztivál hangulatban zárult a tanévkezdéshez kötődő, gyermekeknek szóló országos prevenciós program Zalaegerszegen is. A megyeszékhelyeken és a fővárosban azonos időben tartották meg a „KRESZ-FESZT” elnevezésű országos rendezvényt, ahol a gyerekek a rendőrségi bemutatók mellett kerékpárral és más trükkös járgányokkal mérhették össze tudásukat egy ügyességi pályán.

Az eseményt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere nyitotta meg, aki elmondta: 
„Szeptember hónapban a rendőrség tudta bizonyítani azt, hogy a helyi erőkkel, a polgárőrökkel együttműködve hogyan lehet vigyázni ezekre a kis lurkókra, és abban bízom, hogy mivel semmilyen baleset nem történt az elmúlt egy hónapban, ez így lesz majd a következő hónapokban is.”
Ezzel tulajdonképpen összefoglalta mindazt, amiért az „Iskola Rendőre” programot és a KRESZ-FESZT-et is kitalálták: a gyermekek balesetmentes közlekedésért.
A program előzményeiről Anti András rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője beszélt.


A gyerekek nem csak tanácsokat kaptak a rendőrség munkatársaitól, hanem egy olyan ajándékcsomagot is, ami a gyalogosok és kerékpárosok jobb láthatóságát szolgálja sötétben, vagy rossz látási viszonyok között is.
Ezúttal a rendőrök járműveivel is megismerkedhettek a kicsik. Az egyik kisfiú, Csatlós Gellért a motort kedvelte a legjobban, amiről komoly megállapítást is tett:
„Az az érdekes, hogy a zöld rendőrmotor a főnök rendőröké, a fehér rendőrmotor meg a nem főnök rendőröké.”
Hogy főnök volt-e, az nem derült ki, de hogy Leon, a szlovén rendőrmaci volt az egyik legnépszerűbb szereplő ezen a napon, az bizonyos.
N.ZS./N.G.

Tartalom megosztása: