keresés a weboldalon

KRESZ-verseny (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

KRESZ-verseny (Videó)

2016 május 06 - péntek
Mintegy 100 diák részvételével zajlott a második zalaegerszegi kerékpáros KRESZ-verseny a Liszt Ferenc Általános Iskolában. A rendezvényt az önkormányzat, a rendőrkapitányság és a polgárőrség azzal a szándékkal szervezte, hogy ily módon is felhívják a gyerekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására.

 

Szlalomozás, sima deszkán kerekezés, nyolcas alakban biciklizés – ilyen és ehhez hasonló feladatokat kellett az általános iskolásoknak teljesíteniük. Köztük Siklódi Benjáminnak, aki kiskora óta biciklizik.

Vele szemben Ebedli Bence azt mondja: nem volt egyszerű az akadályok leküzdése.

A versenyre Zalaegerszeg szinte valamennyi általános iskolájából jelentkeztek. A diákoknak elméleti és gyakorlati tudásukról kellett számot adniuk. A program elsődleges célja az volt, hogy a gyerekek megtanuljanak biztonságosan és szabályosan közlekedni – emelte ki Galbavy Zoltán, önkormányzati képviselő.

Zalaegerszegen nagy hagyománya van a kerékpározásnak. Az önkormányzat szerint ezért fontos a bicikli utak fejlesztése – tette hozzá Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.


A fődíjat, egy piros-fekete színű teleszkópos biciklit Balaicz Zoltán, polgármester ajánlotta fel. Emellett a legjobbakat ajándékcsomaggal és a rendőrség különdíjával jutalmazták.

M.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: