keresés a weboldalon

KRESZ-verseny (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

KRESZ-verseny (Videó)

2017 március 01 - szerda
Kerékpáros KRESZ- versenyt rendeznek diákoknak május 9-én Zalaegerszegen, az Eötvös Iskolában, ahol 10-12 éves gyerekek jelentkezését várják. A programot a megyeszékhely önkormányzata, a rendőrkapitányság, a bringa klub és a Zöld Irány Egyesület szervezi. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Tavasszal – a szakemberek szerint – megnövekszik a kerékpáros balesetek száma. Ezért különösen fontos a biciklis közlekedés szabályaira felhívni a lakosság figyelmét – mondta Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő.

A diákok részvételi szándékukat osztályfőnöküknél jelezhetik. A rendőrkapitányságon elméleti oktatást tartanak, a gyakorlati felkészítést pedig a polgárőrség végzi. Soós Szabolcs, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának vezetője úgy vélik, hogy a helyes közlekedésre való nevelést már a gyermekkorban el kell kezdeni.

A fődíj ezúttal is egy bicikli lesz, amit Balaicz Zoltán polgármester ajánl fel. A második és a harmadik helyezett- úgy, ahogy a korábbi években- értékes nyereményt kap. A rendezvényen a városatyák jelezték, hogy a modern városok programnak köszönhetően hamarosan KRESZ Park épül a Kertvárosban.

N.D./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: