keresés a weboldalon

Különlegesség (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Különlegesség (Videó)

2017 április 24 - hétfő
A térség egyik legnagyobb turisztikai látványosságát valósítják meg Zalaegerszegen. Az Alsóerdőn egyedülálló sport- és rekreációs központ építését a Modern Városok Program részeként kezdik el. A beruházás tervét a helyszínen mutatták be az újságíróknak.

2015-ben született kormányrendelet arról, hogy a helyiek egykori, közkedvelt kiránduló- és szabadidős parkját felújítsák. A napokban dőlt el, hogy erre a célra közel 3 milliárd forintot fordíthat a város – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Zalaegerszeg új, komplex és egyedi turisztikai létesítményt szeretne építeni. Ez jól kiegészítené a meglévő gébárti fürdőkomplexum és a Skanzen, valamint a belváros szórakoztató és kulturális kínálatát. Alapvető szándék, hogy a park egyedülálló élményt nyújtson az idelátogató turistáknak és a helyieknek egyaránt – tájékoztatott Vigh László országgyűlési képviselő.

Az első zónában, azaz a volt napközis tábor helyén megvalósuló KRESZ-parkot, sportpályákat, játszótereket a helyiek ingyen használhatják. A második, fizetős részen, a felújításra váró TV-torony környékén többek között bob- és drótkötélpálya nyújt majd extrém kikapcsolódást. A szabadidőpark várhatóan 2018 őszén fogadja első vendégeit.

M.E./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: