keresés a weboldalon

Különös mérkőzés volt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Különös mérkőzés volt

2010 május 23 - vasárnap
ZTE – Nyíregyháza 4-3 (0-2) NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2028 néző. Játékvezető: Bognár. Asszisztensek: Takács, Mohos. Gólszerzők: Rudnevs (48.), Pavicsevics (54., 56., 71.) ill. Bouguerra (8., 16., 62.)

Sárga lap: Todorovics (39.), Pavicsevics (72.), Bogunovics (76.) ill. Struhar (35.), Miskolczi (77.). Piros lap: Bogunovics (81.)

ZTE: Pogacsics – Szalai (Kocsárdi, 50.), Miljatovics, Bogunovics, Todorovics (Kamber, 46.) – Illés Gy., Máté P., Horváth A., Magasföldi (Sluka, 23.) – Pavicsevics, Rudnevs. Vezetőedző:

Csank János.

Nyíregyháza: Ovszijenko – Miskolczi, Struhar, Balbinot, Bosnjak (Müller, 64.) – Minczér, Davidov (Nánási, 64.), Abdelali, Pákolicz – Homma (Andorka, 46.), Bouguerra, Vezetőedző:

Szentes Lázár.

Ennél fordulatosabb forgatókönyvet aligha lehet írni. A ZTE az első félidőben – főként hátul -hajmeresztő dolgokat művelt, az ellenfél pedig, úgy tűnt jó ideig, hogy nem akarja eljátszani az áldozati nyúl szerepét. Kétgólos vezetésük mellett még jó néhány helyzetet kihagytak. Mondjuk azt, hogy ebben az időszakban a ZTE a szél ellen és a nappal szemben nem volt képes megfelelő játékot produkálni, csak a 30. perc után kezdett éledezni.

A második félidő aztán nem mindennapi fordulatot hozott. Most a Nyíregyháza nem jött ki a pályára, a hazaiak pedig nagy iramot diktáltak, odaszegezték kapujukhoz ellenfelüket. Tizenegy perc elteltével már a ZTE vezetett, szinte akkor rúgott gólt, amikor akart. Aztán ismét fordulat: egy újabb védelmi hiba után jött az egyenlítés.

Aztán egy Pavicsevics fejessel a hazaiak ismét vezetéshez jutottak. S bár helyzet mindkét kapu előtt adódott, s Bogunovics időnek előtte mehetett zuhanyozni, az eredmény már nem változott.

Sokaknak biztosan tetszett is a találkozó. A ZTE mindenesetre győzelemmel fejezte a bajnokságot, ez jó előjel lehet a kupadöntő előtt.

Vélemények:


Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Az első félidőben gyengén játszottunk, a vendégek egyértelműen fölénk kerekedtek. Szünet után nagyot javult a játékunk, gólokat lőttünk. Több játékosom óriási szívvel küzdött. Összességében egy gólgazdag mérkőzésen nyertünk.

Szentes Lázár, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Edzőként ehhez a mérkőzéshez semmi közöm nem volt, így értékelni sem tudom.


Horváth András, a ZTE játékosa: – Az első félidőt átaludtuk, a másodikra felébredtünk, égy gólokban gazdag mérkőzésen megérdemelten nyertünk.

Pogacsics Krisztián, a ZTE kapusa: – A csapat tartását bizonyítja, hogy vesztett állásból is sikerült fordítanunk. A második félidei játékunk alapján megérdemelten nyertünk.

Kádár Tamás, a Newcastle United játékosa, a ZTE egykori labdarúgója: – Gólokban gazdag mérkőzést játszott a két csapat. Úgy vélem, egykori együttesem megérdemelten nyert.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: Z. A.)

Tartalom megosztása: