keresés a weboldalon

Külpolitikai percek – Nógrádi György előadása Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Külpolitikai percek – Nógrádi György előadása Zalaegerszegen (Videó)

2015 október 13 - kedd
Külpolitikai percek címmel tartott előadást hétfőn este az Art moziban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az újonnan alakult Zalaegerszeg Barátai Egyesület meghívására a szakember többek között a jelenlegi migrációs helyzetről és a globális politikai erőviszonyokról beszélt a több mint 700 fős hallgatóságnak.

A helyi egyesület első programjára érkező egerszegi lakosokat elsősorban a migránskérdés foglalkoztatta. Bali Zoltán, a szervezet elnöke elmondta: alapvető célkitűzésük az éppen aktuális társadalmi-politikai, illetve gazdasági kitekintés a nagyvilágra.

Hónapok óta menekültáradat nehezíti Európa hétköznapjait. A naponta 10 ezernyi bevándorlót nehezen tudja ellenőrizni a meggyengült uniós biztonsági rendszer – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Európának minél előbb egységessé kell válnia ahhoz, hogy ne kerüljön végveszélybe.

A szakértő szerint az egységessé váló Európán kívül Líbián, Szírián és az Afrikai unión is múlik biztonságunk. Ha ezekben a válságövezetekben rendeződik a helyzet és az Afrikai unóival is sikerül megállapodni, akkor esély van arra, hogy a migránsok 60 %-a a kiindulási helyére visszatér.

A Nógrádi György előadásáról készült felvételt Önök is láthatják október 24-én szombaton és 25-én vasárnap 11 óra 30 perckor a Zalaegerszegi Televízió műsorán.

M.E./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: