keresés a weboldalon

Kultúra és sport nyáron is (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kultúra és sport nyáron is (Videó)

2016 június 14 - kedd
Kortársfesztivállal, EB Vitamin Napokkal és szabadtéri színházzal folytatódik Zalaegerszeg nyári programsorozata. A rendezvények a könnyed nyári hangulat jegyében várják a színház, a zene és a futball iránt érdeklődőket.

Hertelendy Attila és Debrey Zsuzsanna már a nyári színházi évad új darabjára a Csárdáskirálynőre készül. A százéves műtől nagy sikert remél az előadás rendezője Tompa Gábor.

A Kvártélyház jubileumi, 10 évada bemutatja a korábban sikerrel játszott Komámasszony, hol a stukker? és A padlás című darabot is. Balaicz Zoltán polgármester azt mondta: a szabadtéri színház fontos szerepet játszik a város kulturális életében.

A színház első előadása július 12-én lesz. Az évadot a IV. Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál vezeti fel. A július elsejétől kezdődő programok tematikája elsősorban a hölgyeknek kedvez. Többek között a Szerelem Zsoldosai, az „Egyasszony” és Shirley Valentine című darabok várják a közönséget – tájékoztatott Gáspár Anna, a Manna Kulturális Egyesület elnöke.

Mások mellett egy Shakespeare parafrázist és a Katona József Színház operabeavató előadását is láthatja a közönség. A foci iránt érdeklődők pedig az EB vitamin napokon kivetítőn nézhetik az Európa-bajnokság mérkőzéseit a Dísz téren, ami az MLSZ és az M4 támogatott szurkolóhelye.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: