keresés a weboldalon

Kultúra ünnepe versekkel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kultúra ünnepe versekkel

2010 január 21 - csütörtök
Sok éves hagyományt folytatva a Magyar Kultúra Napja alkalmából megyei szintű versmondó versenyt hirdetett a Ganz – Munkácsy szakközépiskola. Először a kötelező művet, a Szózatot vagy a Himnuszt adták elő a zsűrinek a diákok, majd másodjára magyar költőtől szabadon választott verset szavaltak el. Mint mindig, most is ez utóbbiak előadása sikerült jobban.

A diákok főként hazafias versekből válogattak, többek között Wass Albert, Reményik Sándor, Ady Endre, József Attila, Juhász Gyula, Petőfi Sándor, Karinthy Frigyes írásaiból. Balogh Tamás színművész, aki évek óta tölti be a zsűri elnöki posztját és Halász Gábor színművész, aki idén első alkalommal vett részt a bírálatban összegezte a verseny tanulságait.

Az elismerés hangja mellett, néhány gyakorlati tanácsot is adtak az ifjaknak. Mint mondták, az idei mezőnyben kiemelkedő verselő nem volt, de mindenki tisztesség felkészültséggel állt színpadra, a verseny néhány momentuma közösségkovácsoló erővel bírt. A résztvevők emléklapban részesültek, a dobogós helyezettek és a különdíjas pedig könyvjutalommal lett gazdagabb.

A tavalyi évhez hasonlóan, most is kölcseys diák végzett az élen, Trömböczki Napsugár Villő személyében. Őt követte iskolatársa, Nyéki Péter, míg a harmadik helyezett Molnár Máté (Vajda-gimnázium, Keszthely) lett. Különdíjban részesült Zahorecz Richárd (Ganz-Munkácsy). A legtöbb résztvevő a házigazda intézményből és a Deák-Széchenyi szakközépiskolából érkezett.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: