keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kulturális „becsengetés”

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kulturális „becsengetés”

2004 szeptember 03 - péntek
Szeptember elejétől színes programokkal várja az érdeklődőket a Gönczi Ferenc ÁMK és Közép-Európai Kulturális Intézet. Az ősz folyamán több helyszínen, több korosztály válogathat a kultúra más és más szegmenseit megjelenítő események közül – tájékoztatott Garamvölgyi György igazgató.

Szeptember 7-én például az alternatív zene kedvelői számíthatnak igazi „csemegére”, tíz év kihagyás után ugyanis újra Zalaegerszegre jön Menyhárt Jenő, és legendás zenekara, az Európa Kiadó. Bemelegítésként a dunántúli városokban is egyre többet fellépő helyi Praha játszik majd, akik idén ősszel ünneplik ötödik. „születésnapjukat”. Könnyűzenei téren más meglepetéseket is tartogat a hónap, szeptember 17-18-án, az MMIK előtti téren lesznek koncertek. Az első nap, amolyan „lemezbemutató est” lesz, ahol két helyi együttes – a By The Way (exTarhonya) és a Bazooka – mutatja be új albumát. Másnap pedig a Shabby Blues Band és az Ismerős arcok lép fel.
Szeptember 9-én a száz éve született Keresztury Dezsőről emlékeznek meg városszerte. Délelőtt tér-, szobor- és könyvesboltavatás várja az érdeklődőket – az akkor még – Centrum téren, délután pedig a Gönczi ÁMK-ban emlékkiállítás nyílik a néhai miniszter és akadémikus tiszteletére.
Szeptember 12-én kerül megrendezésre a már megszokott Páterdombi Búcsú az Oncsa-keresztnél, ahol inkább a hagyományőrző programok lesznek hangsúlyosak.
Örömteli, hogy ősszel is folytatódik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben elkezdett jazz-koncertsorozat: a Vasvári String Trió, és Benkó Dixieland Band is fellép majd. Október 2-án, a zene világnapján pedig Paulik László hegedűművész ad koncertet.
Természetesen a képzőművészet kedvelői sem maradnak program nélkül az ősszel – folytatta Garamvölgyi György. Szeptember 5-én a „100 éves a zalaegerszegi zsinagóga” rendezvénysorozat keretében kerül sor Borgó festőművész kiállításának megnyitójára, október 18-án pedig Budaházi Tibor jubileumi kiállítással készül 50. születésnapja alkalmából, szintén a hangversenyteremben.
Október 16-17-én három darabbal – „Hófehérke, Holdfia, Naplánya”, „Ördögszekér-Sárkelep” – megkezdi működését a Griff Bábszínház, így a gyerekek végre valódi értékekkel gazdagodva tölthetnek el „tévémentes” szórakoztató perceket.
Érdemes tehát figyelni a további híradásokat, és a plakátokat, mert szeptembertől kulturálisan is „becsengetnek”, s a változatos programok színvonalas kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tartalom megosztása: