keresés a weboldalon

Kulturális bemutató németül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kulturális bemutató németül

2010 április 19 - hétfő
A nyelv népszerűsítésére indult több mint 20 évvel ezelőtt a Landorhegyi-iskolában a „Talent Show” kulturális fesztivál, mivel ebben az intézményben kezdődött elsőként (az akkor még kötelező orosz mellett) tagozatos szintű német oktatás.

– Igényelték a gyerekek a gyakorlati, élő nyelvhasználatot, hogy ne csak tesztekből és nyelvtani felmérésből álljon a tanultak kamatoztatása – mondta Marton Lászlóné pedagógus, aki anno kezdeményezője volt az idegen nyelvű ki mit tudnak.

– Ez nem verseny volt, hanem egy olyan program, ahol jól éreztük magunkat, és mivel a gyerekek az értékelést is igényelték a fődíj torta lett. De minden résztvevő kap ajándékot, a lényeg, hogy a tanulók megtapasztalják, hogy ez a nyelv, melyen a Piroska és a farkas vagy a kecskegidák mesék születtek egy kultúra része, melyen lehet mesélni, szavalni, énekelni, bohóckodni.

A jó kezdet után aztán néhány évig szünetelt a program, majd Vöröss Ágnes tanárnő élesztette újra. Sajnálattal tette hozzá, hogy bár időközben megyei szintűvé nőtte ki magát jó híre kapcsán a bemutató, egyre kevesebb gyerek tanulja a német nyelvet, mely egyébként a ma divatos angolt is jól megalapozza.

Az idei bemutatón 7 iskola közel 100 diákja vett részt, köztük Zalaegerszegről a Kölcsey, a Liszt és a Landorhegyi – iskolások. A házigazda intézmény a Pedagógiai Intézettel közösen szervezte a programot, de mellettük számos szponzor is hozzájárult a sikeres lebonyolításhoz.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: