keresés a weboldalon

Kulturális elismerések (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kulturális elismerések (Videó)

2018 január 23 - kedd
Ünnepi műsorral tisztelegtek a Magyar Kultúra Napja előtt a hangversenyteremben. Elsőként közművelődési szakembereknek nyújtottak át okleveleket, majd átadták a Kultúra mecénása díjat. A gálaesten Bartók Béla műveiből csendültek fel részletek.

A résztvevőket először Vigh László köszöntötte. Az országgyűlési képviselő – Kerkai Jenő pedagógus szavait idézve – a kulturális örökség ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész a Himnusz megszületésének jelentőségéről, s a nemzeti összetartozásról szólt.

Az önkormányzat harmadik éve ismeri el a kulturális területen tevékenykedők munkáját. Balaicz Zoltán polgármester idén Molnárné Raposa Irénnek, a Göcseji Múzeum osztályvezetőjének, Prokné Tirner Gyöngyinek, a Gébárti Kézművesek Háza szakmai vezetőjének, valamint Kereki Juditnak, a városi tagkönyvtár csoportvezetőjének nyújtott át oklevelet. A Kultúra mecénása díjat és Budaházi Tibor festményét Sanka László, az Evo-Komplex Kft. ügyvezetője vehette át.

A gálaestet Tóth László zongoraművész, a Zala Zenekar és meghívott vendégeik műsora zárta.

M.E./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: