keresés a weboldalon

Kulturális fesztivál integráltan

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kulturális fesztivál integráltan

2010 május 28 - péntek
A Magyar Speciális Művészeti Műhely, mely az országban élő, értelmileg sérült iskolások és felnőttek művészeti felkarolását végzi, nyilvános bemutatkozási lehetőséget biztosított a régió érintettjeinek. Kulturális fesztivált és ehhez kapcsolódóan a nappali intézmények lakóinak kézműves munkáiból kiállítást rendeztek Zalaegerszegen a Keresztury ÁMK-ban.

A kilencedik alkalommal megtartott programnak immár harmadszor adva otthont. Főként Zala és Vas megyéből, 14 intézményből érkeztek a résztvevők. Délelőtt 174 sérült szereplő állt közönség elé. Az integráció jegyében hat meghívott gyermek csapat is közreműködött fellépőként a délután folyamán. Hivatásos előadóként pedig Baby Gabi csupa szív dalaival zárta a rendezvényt.

Kollerné Miklósy Erzsébet, a szervezésért felelős magyarszerdahelyi intézet igazgatója elmondta, bár rendszeresek az országos, újabban a nemzetközi fesztiválok, anyagi okok miatt egyre nehezebbé válik az ezeken való részvétel, így megnőtt a jelentősége a régiós találkozóknak.

A produkciókon és a kézműves munkákon egyértelműen látszik a kollégák szakmai továbbképzése, és ezzel a produktumok színvonalának emelkedése. Egyben köszönetét fejezte ki a programot támogatóknak, kiemelten a városi és megyei önkormányzatnak, a nevezett ÁMK-nak és a Göcsej Lions Klubnak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: