keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kupagyőzelem 14 év után

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kupagyőzelem 14 év után

2010 április 17 - szombat
Zalakerámia ZTE – Falco Szova KC 91-74 (24-20, 25-24, 22-12, 20-18) Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés, döntő. Székesfehérvár, 2200 néző. Jv.: Földházi, Cziffra, Király.

ZTE: Hinnant (6), Kámán (15/9), Wilson (15/3) Watson, Trepák (10/6). Csere: Timberlake (19), Tóth Á. (16/3), Gáspár (7/3), Baki (3/3), Simon L. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Falco: Kálmán (8/3), Kazlauskas (5), Pankár (4), Fraizer (16/6), Dies (30). Csere: Wilson (11), Borszéki, Hajmásy. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Feltűnő volt Watson gyengélkedése, igaz sérülten vállalata a játékot. A helyére álló Timberlake azonban igazolta, hogy érdemes volt őt szerződtetni, a csapat egyik legjobbja volt a döntőben. A negyed hajrájában pontosabbá vált a ZTE, és pár pontos előnyre tett szert.

Az ádáz csata a következő negyedben is folytatódott. A ZTE a játékrész közepén triplákkal 47-40-re meglépett, de a nagy szünet előtt semmi nem dőlt el. A harmadik negyedben kényszerítette térdre ellenfelét az egerszegi csapat. Ezekben a percekben Wilson remekelt támadásban, és védekezésben is nagyot alkotott a zalai gárda. A játékrész közepén már tíz pont előnnyel vezettek Kámánék (60-50), a fokozatosan elfáradó vasiakat egyszerűen állva hagyták.

A befejező negyed már örömkosárlabdát hozott. Az egerszegiek taktikusan játszottak, még az is belefért, hogy könnyelműsködjenek, a győzelem nem forgott veszélyben. A ZTE teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. A zalaiak 14 év után végeztek élen, ez immár 4. kupagyőzelmük.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – A csapat diadala a siker. Mindig volt egy játékos, aki a nehéz pillanatokban átlendítette a holtponton az együttest. Úgy lettünk győztesek, hogy Watsonra igazán nem is számíthattam. Timberlake viszont igazolta, hogy érdemes volt őt szerződtetni. Gratulálok a játékosoknak. Remélem, a bajnokságban is folytatjuk menetelésünket, és sikerül a dobogón végezni.

Dr. Kelemen Péter, a ZTE elnöke: – Nagyszerű sikert értünk el, kezd beérni a Völgyi-Patonay páros kétéves munkája. Remélem, a bajnokságban is sikerül maradandót alkotni.

Bodrogi Csaba, a ZTE szakmai igazgatója: – Egyértelműen a mezőnyben voltunk jobbak, külső dobásaink jól sikerültek, ez hozta meg számunkra a sikert. Úgy lettünk kupagyőztesek, hogy Watson sérült volt, s a döntőben mindjárt az elején kifordult Trepák bokája. Timberlake viszont igazolta, hogy jó játékos, lehet rá számítani.

Tóth Ádám, a ZTE játékosa: – Az Alba ellen nagyot küzdöttünk, ma pedig a nagy szünet után szárnyaltunk. Megérdemelten lettünk kupagyőztesek, úgy, hogy a keretben többen sérüléssel bajlódtak.

Simon László, a ZTE játékosa: – Az első találkozón hajtottuk végre az igazai bravúrt, a Falco ellen mezőnyből alkottunk nagyot. Döntő volt, hogy a mi kispadunk jóval hosszabb volt, mint a szombathelyieké.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: