keresés a weboldalon

Kuriózum ajándékba

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kuriózum ajándékba

2008 december 24 - szerda
Nem mindennapi ajándékban részesültek az Ady-iskola diákjai. A téli szünet előtti utolsó tanítási napon ugyanis biblia-kiállítást rendeztek számukra az intézményben. A bemutatott kötetek között olyan kuriózum is szerepelt, mint az 1782-ben Budán kiadott Szent Biblia Káldi György fordítása alapján. A könyv a megyei könyvtár tulajdona, melyet az iskolavezetés kérésére bocsátottak néhány órára az intézmény rendelkezésére.

– A Biblia évéhez kapcsolódóan, a karácsonyi ünnepi hangulat elősegítésére szerveztük meg ezt a nem mindennapi kiállítást – mondta Czigány László igazgató. – A magyar nyelvű bibliafordítások mérföldköveit mutattuk be, utalva a Biblia nemcsak vallási, történelmi, hanem nyelvművelő szerepére is.

A fentiekhez jól illettek Stróber László katolikus és Török Zoltán református lelkészek által elmondott ünnepi gondolatok. Ezt egészítette ki a diákok műsora, mely Móra Ferenc egyik novelláját dolgozta fel, illetve az aulában a bibliatémájú rajzokból készült kiállítás. A zenetagozatosok karácsonyi dalaikat nemcsak házon belül, hanem a Dísz téri vásári forgatagban is előadták.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: