keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kutatásfejlesztési konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kutatásfejlesztési konferencia (Videó)

2012 november 08 - csütörtök
10 éves Zalaegerszegen a műszaki felsőoktatás. A jubileum alkalmából szerveztek ma konferenciát az inkubátorházban. A programon a kutatásfejlesztésről és a két éve alakult zalaegerszegi Technológiai Centrumról esett szó.

A Nyugat-dunántúli régió a kutatásfejlesztésben elmaradt, noha a gazdaság egyik mozgatórugója – fogalmazott köszöntőjében Gyutai Csaba polgármester. Ezt az űrt kívánja betölteni a Technológiai Centrum, amely tavaly már 100 millió forintos árbevételt ért el.

Hajtórendszer és fólianyújtó berendezés fejlesztése, ez csak kettő abból a 39 projektből, amin az elmúlt két évben dolgoztak. Háry András a Technológiai Centrum vezetője azt mondta: a térség gépipari, járműipari és elektronikai cégeinek nyújtanak segítséget összetett problémák megoldására.


Palkovics László a konferencián épp azt a fejlesztést mutatta a jelenlévőknek, amivel a kamionok a sávon belül maradnak akkor is, ha a sofőr elaludt. A söjtöri születésű mérnök-kutató több ehhez hasonló fejlesztésen is dolgozott. Előadásában arra mutatott rá: a különböző járműhajtások között, nincs egyedüli jó megoldás.


A konferencián lehetőség nyílt a vállalatok vezetőinek és a kutatóknak egy kötetlen kerekasztal beszélgetésre is.

S.Z./B.P.

Tartalom megosztása: