keresés a weboldalon

Kutatnak és fejlesztenek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kutatnak és fejlesztenek (Videó)

2019 szeptember 20 - péntek
Ünnepélyesen átadták pénteken a ZalaZone Kutatási és Technológiai Központot Zalaegerszegen. A tesztpálya szomszédságában felépített létesítmény a jövőben a vállalkozásoknak és az egyetemeknek biztosít lehetőséget a szorosabb együttműködésre.

Magyarországon ez az első olyan magánberuházás, amely az autóipari próbapályához kapcsolódik. A kivitelezésben ugyanis – pályázati támogatás nélkül, saját forrásból – kizárólag zalai és megyeszékhelyi vállalkozások vettek részt.

dr. Palkovics László – innovációs és technológiai miniszter:

Molnár Gábor – ügyvezető, ZalaZone:

A világon is egyedülállónak számító járműipari pálya jelenleg több, mint 50 százalékos készültségben van. A most átadott központ komoly szerepet tölt be a mindennapi működésben.

Vigh László – miniszteri biztos, Járműipari Tesztpálya:

A zalaegerszegi északi ipari park 2014-ben az országban elsőként nyerte el a Tudományos és Technológiai Park címet. A kormány nemrég úgy döntött, újabb jelentős fejlesztéssel járul hozzá a térség gazdasági erősödéséhez.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az iroda- és laboregyüttesből, valamint műszaki műhelyből álló 2000 négyzetméteres létesítményben 135 magasan képzett szakember dolgozik majd. Elkészítésére 700 millió forintot fordítottak.

K.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: