keresés a weboldalon

Kutatóközpont épül (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kutatóközpont épül (Videó)

2019 május 17 - péntek
Sajtóbejárást tartottak a zalaegerszegi Tesztpálya szomszédságában létesülő, úgynevezett Smart Field-nél. A területen található épületek a járműiparhoz kapcsolódó kutatási és fejlesztési munkálatoknak adnak majd otthont. A várhatóan júniusra elkészülő beruházás költsége megközelíti a 700 millió forintot.

A kutatóközpont építése tavaly tavasszal pályázati támogatás nélkül, magántőke felhasználásával kezdődött. Jó hír, hogy a kivitelezésben kizárólag zalaegerszegi vállalkozások vesznek részt.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A Z-ONE Park Kft. által készített két létesítmény egyikében irodai és laboratóriumi helyiségek kapnak helyet. A mérnökök az itt elvégzett munka után az 1300 négyzetméteres műhelyben tökéletesíthetik újításaikat.

Doszpoth Attila – ügyvezető, Z-ONE Park Kft.:

A járműipari tesztpálya iránt továbbra is nagy az érdeklődés. Már több, világhírű cég jelezte, hogy itt szeretné kipróbálni legmodernebb technológiáit.

Vigh László – a Járműipari Tesztpálya miniszteri biztosa:

A 260 hektáron elterülő intézmény jelenleg több, mint 50 százalékos készültségben van. Az elkészült pályaelemeket hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök avatja fel.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: