keresés a weboldalon

Küzdelmes mérkőzésen fontos győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Küzdelmes mérkőzésen fontos győzelem

2009 április 12 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Univer Kecskemét 72-70 (18-16, 22-23, 18-11, 14-20) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Hartyányi, Hegedűs, Makovsky.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (18/9), Watson (21/12), Kámán (10), Jones (4), Trepák (6). Csere: Wilson (11/6), Tóth Á., Gáspár. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Univer Kecskemét: Horváth Á. (4), Danielson (13/3), Dale (21/12), Knight (23/3), Haynes (7/3). Csere: Tóth P., Molnár A., Szabó Zs. (2). Vezetőedző: Zsoldos András.

Az első negyed elején jól védekezett a Zalakerámia ZTE, a vendégek négy percig egyetlen kosarat sem értek el. Igaz, a hazaiak sem tündököltek a pontgyártásban, hat támadásukból mindössze egyszer találtak a kosárba. A játékrész közepén Watson pontjaival 11-5-re vezetett az egerszegi csapat. Ekkor a vendégek gyorsan időt kértek, aminek meg is lett az eredménye, pillanatok alatt felzárkóztak.

Sőt, két triplával át is vette a vezetést a kecskeméti csapat. A Zalakerámia ZTE ezekben a percekben görcsösen és pontatlanul játszott, sok volt az eladott labda. Szerencséjükre a vendégek sem tudtak élni a lehetőséggel. Így fej-fej mellett haladt a két csapat. A negyed végén újra a hazaiak vezettek.

A nagyszünet után változatlanul csikorgott a hazaiak gépezete, a vendégek letámadásos játékával és zóna védekezésével nem tudtak mit kezdeni. Felváltva vezetett a legjobb nyolc közé kerülésért küzdő két együttes. A negyedik játékrész elején valamelyest elkapta a fonalat a hazai gárda. Nyolc ponttal is vezetett a negyed közepén, de a szívósan küzdő kecskemétieknek mindig sikerült felzárkózniuk.

Nem egészen egy perccel a vége előtt 71-67-es vezetésnél a hazaiak bebiztosíthatták volna győzelmüket, azonban Hinnant és Watson is kihagyta két-két büntetőjét, így a végére csak két pont előny maradt meg. De ennyi megmaradt, s a Zalakerámia ZTE nagy csatában kiharcolta a számára oly fontos győzelmet.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Többször is elhúzhattunk volna, de a szívósan játszó vendégek rendre felzárkóztak. Nehezen, de végül is sikerül nyernünk.

Zsoldos András, az Univer Kecskemét vezetőedzője: – Küzdelmes mérkőzést vívott egymással a két csapat. A Zalakerámia ZTE elég nagy hazai pályát kapott.

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE szakmai igazgatója: – Nagyon küzdelmes mérkőzésen győztük le a jól felkészített Kecskemétet. Győzelmünk simább lehetett volna, ha jobban dobjuk a büntetőket.

Tóth Ádám, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Az egész heti edzésmunkánk hű tükre volt a találkozó. Rosszul játszottunk, de nagy küzdelemben nyertünk. Remélem sikerünkkel már a legjobb 8 között vagyunk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: