keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kvártélyházi premier – Játék a kastélyban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kvártélyházi premier – Játék a kastélyban (Videó)

2011 július 21 - csütörtök
Egy véletlenül kihallgatott intim párbeszéd, egy nagy szerelmi csalódás, egy mesteri magyarázat, briliáns humor – és a végén mindenki boldog; a szereplők színműírók és színészek, a mulatságos bonyodalmak örök konfliktusokból fakadnak, megoldásuk mégis egyszeri és különleges. Röviden erről szól Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka – amelyet péntek este mutatnak be a Kvártélyházban.

A történet egy olaszországi kastélyban játszódik – ide érkezik egy népszerű és sikeres színpadi szerzőpáros pártfogoltjukkal, egy fiatal zeneszerzővel, hogy meglátogassák a fiatalember itt időző menyasszonyát, egy primadonnát. Közös darabra készülnek – ámde az őrülten szerelmes ifjú fültanúja lesz egy sikamlós jelenetnek: a szépséges primadonna-menyasszony éppen „visszaeső” kalandba keveredik egykori kedvesével, egy színésszel. Ebből ered minden kalamajka – amiből valahogyan ki kell keveredni…

 – A Játék a kastélyban nagyon szerethető, nagyon kedves vígjátéka Molnár Ferencnek, nem véletlenül játsszák mindmáig szerte a világban – mondja Tompagábor Kornél rendező. – Természetesen igazán jó előadást szeretnénk létrehozni, amely illeszkedik a Kvártélyház törekvéseihez, szellemiségéhez: vidám, elegáns és szórakoztató. Maga a darab örök kérdésről, a nő és a férfi kapcsolatáról szól, humoros, fordulatos cselekménnyel – teljesen mai.

A darabot egyébként 1926-ban mutatták be először, és azóta folyamatosan színpadon van – ez Molnár Ferenc egyik legnépszerűbb vígjátéka.

A csábító színészt Szakály Aurél alakítja – a főpróba előtti estén már jól érzi magát szerepében:
– Nagyon nehéz szövegem van, de végre megtanultam, úgyhogy most már valóban jól érzem magam a saját bőrömben is, meg a szerepeimben is – meséli. – Azért „szerepeimben”, mert ugye színészt alakítok, aki végül a játékon belül is színészt alakít… Nem volt könnyű, de nagyon élvezem…

Mivel a szereplők közt író is van, a megoldás kulcsa az ő kezében van – de a végkifejletet természetesen nem árulhatjuk el.
A szereplőgárda – Balázs László, Foki Veronika, György János, Hertelendy Attila, Katona Kornél, Nádházy Péter és Szakály Aurél – munkáját Tompagábor Kornél rendező „dirigálta”.

A július 22-i premier után az előadást még hét alkalommal láthatja a közönség.

A Kvártélyház részletes programját megnézhetik a kvartelyhaz.hu honlapon.

yr/B.P.

Tartalom megosztása: