keresés a weboldalon

Ladik vetélkedő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ladik vetélkedő

2015 május 28 - csütörtök
Május 6-án iskolánk csapata részt vett a Pannon Lapok által meghirdetett „Ladik” vetélkedőn. Tömören összefoglalva a verseny témája mindaz, ami az újságírással és – szerkesztéssel kapcsolatos.

Dienes Tifani, Szeglet Liliána, Kovács Virág, Simon Krisztián és Molnár Szabolcs a „Média ördögei” névvel indult a megmérettetésen.

Egymást váltogatták a komoly, a játékos, az elméleti ismereteket, valamint a nagyfokú kreativitást igénylő feladatok.

Szerkesztettünk pár soros hírt, villáminterjút, oknyomozó riportot. Készítettünk lapszemlét, tudósítást. A csapatinduló „komponálása” igazi kihívást jelentett. Természetesen az elméleti ismereteinket számonkérő tesztet is ki kellett töltenünk.

Újságíró körünk foglalkozásain sokat készültünk a versenyre. Konrád Zsoltné, Bea néni alaposan megdolgoztatott bennünket.

A vetélkedő nagyon szoros eredményt hozott. Győztek Vonyarcvashegyről érkezett társaink, gratulálunk nekik! Sajnos, mi éppen lemaradtunk a képzeletbeli dobogóról – mindössze fél ponttal. Bosszúsak voltunk bizony!

Megbeszélve a tapasztalatainkat, végül mégis arra jutottunk: jó munka és egyben móka is volt a verseny. S többen közülünk még jövőre is próbálkozhatunk, hiszen csak hetedikesek vagyunk!

Kovács Virág és Molnár Szabolcs 7.d (Fotók: Bőke Norman 8.c)
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: