keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lakásbérbeadás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lakásbérbeadás

2010 október 20 - szerda
A városi önkormányzati rendelet értelmében üresen álló lakást bérbe adni csak a közgyűlés által évente jóváhagyott lakáshasznosítási tervben megjelölt bérbeadási jogcímen lehet.

Az idei évre a lakáshasznosítási terv a közgyűlés számára „egyedi elbírálás alapján történő lakásbérbeadás” jogcímen összesen nyolc darab (három szociális krízishelyzet alapján, öt darab egyéb esetben) bérlakás kiutalását teszi lehetővé.

A három darabos lakáskeret már kimerült, a döntően szakember elhelyezésre biztosított öt lakásból viszont egy sem került kiutalásra és várhatóan az idei év végéig erre már nem is kerül sor.

Mivel az elmúlt évek során sok ember veszítette el munkahelyét és kilátástalan helyzetbe került, elveszítve lakását, csak az önkormányzathoz fordulhat segítségért. Ezért megfogalmazódott az a javaslat, hogy kerüljön átcsoportosításra a „szociális krízishelyzet alapján” történő kiutalásra.

A közgyűlés legutóbbi ülésén döntött az átcsoportosításról, így az eredeti 26 darab szociális helyzet alapján történő lakásbérbeadást felemelték 28-ra, míg a krízishelyzet alapján három helyett 6 lakást utalhatnak ki. Ezzel az idei évben összesen 44 szociális, 18 költségelvű és egy piaci elvű bérlakás kerül kiutalásra. A közgyűlés egyedi döntés alapján nyolc lakással rendelkezik.

Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: