keresés a weboldalon

Lakhatás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lakhatás (Videó)

2016 december 08 - csütörtök
Ingatlankezelési konferenciát tartottak Zalaegerszegen, melyre az ország több pontjáról érkeztek cégvezetők. Az előadásokon szó esett a megyeszékhely gazdaságnövekedéséről, ingatlanfejlesztésekről és egy önkormányzatokat támogató szoftveres rendszerről is.

Zalaegerszegen több száz városi tulajdonú ingatlan található, melyek többsége szociális bérlakás. Ennek ellenére egyre nagyobb arányban igényelnek szakemberlakásokat is a munkahelyteremtési beruházásoknak köszönhetően.

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: ebben nagy szerepe van a zalaegerszegi lakáskezelő kft-nek is, amely 100%-ban önkormányzati tulajdonú. A cég az elmúlt években sokat tett azért, hogy az általa kezelt lakásállomány megfelelően működjön.

Pais Kornél, a LÉSZ Kft. ügyvezetője hozzátette még: ma már lényegesen kevesebb önkormányzati tulajdonú bérlemény található a városban a több, mint egy évtizede zajló nagy értékesítési hullám következtében. A LÉSZ Kft. 2014-ben kapta meg a teljes – 800 lakásos állományt, ezek bérleti díjkiszabásáról is a cég gondoskodik.

Gy.A./I.G.

Tartalom megosztása: