keresés a weboldalon

Lakóparkok épülnek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lakóparkok épülnek (Videó)

2018 április 04 - szerda
Épül a Color II. és a Kerámia lakópark. A két új társasházban összesen 66 lakást alakítanak ki. A beruházással egyidőben – parkolókkal, parkosított övezettel, illetve gyalogos- és kerékpáros sétánnyal kiegészítve – készül az Arany János és a Mártírok útja közötti átkötő szakasz.

Folyamatosan újulnak meg a zalaegerszegi közintézmények, miközben új házak és lakóparkok épülnek. Ezekre többek között a várost érintő jelentős fejlesztések miatt van szükség – mondta Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, a tesztpálya miniszteri biztosa.

2015-től 500 lakás építése kezdődött vagy fejeződött be a zalai megyeszékhelyen. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

A társasházak mellett a szakemberek már dolgoznak az Arany János és a Mártírok útja közötti átkötő, a Kerámia utca építésén. Az önkormányzat saját forrásból erre 131 millió forintot fordít. A beruházás jelenlegi állásáról Horváth Tihamér, a Horváth-Ép Kft. tulajdonosa, ügyvezetője számolt be.

Ez a szakasz mintegy 200 méter hosszú, s 6 és fél méter széles lesz. Az út déli oldalán járdát, a Vizslaparki út irányába pedig 90 méter hosszon gyalogos sétányt alakítanak ki.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: