keresés a weboldalon

Lakossági vélemények (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lakossági vélemények (Videó)

2018 november 26 - hétfő
Közmeghallgatást tartott délelőtt a zalaegerszegi közgyűlés a Díszteremben, ahol a városlakók fejtették ki véleményüket. A felvetések egy részére már a helyszínen válaszoltak, a többiről írásban kapnak tájékoztatást.

Először a város vezetője ismertette éves beszámolóját, melyben a gazdasági-, sport- és kultúrafejlesztésről, valamint a nagyobb beruházásokról szólt. Ezt követően Balaicz Zoltán az írásban feltett kérdésekre válaszolt. Egyebek mellett az aranyoslapi és gálafeji forgalom megnövekedését, valamint az átmenő forgalom okozta problémákat jelezték az itt élők.

Cserhalmi Henriett az egerszegi könyvtári dolgozók bérrendezését kérte a képviselőktől, aki elmondta: a kulturális ágazatban 11 éve nem volt béremelés, a kollégák 76 százaléka a minimál juttatást viszi haza. Vác és Székesfehérvár után, Lenti, valamint Keszthely önkormányzata talált erre megoldást.

Sipos László a Babits és Hegyalja utcai parkolás körülményeit nehezményezte. Ezen kívül az apátfai temető tujával való körbekerítését szeretné.

Dobos Vilmosné üdvözölte a helyi fejlesztéseket. Felhívta a figyelmet arra, hogy jó lenne sokkal több egészségügyi szűrést szervezni. Szerencsésnek tartaná még, ha a Berzsenyi utcai szelektív gyűjtőszigetek miatt a parkolókat bővítenék, s a Petőfi iskola tetőszerkezetét rendbe tennék.

M.E./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: