keresés a weboldalon

Landor-napok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Landor-napok

2016 május 10 - kedd
Idén április 22-én tartottuk a Landor-nap rendezvényét. Hogy egészen pontos legyek, Landor-napok a versenysorozat hivatalos neve. Egy nappal korábban, április 21-én a német nyelvi kulturális verseny, a TALENT SHOW nyitotta meg a versenyek sorát.

Pénteken reggel, kilenc órakor szavalók és az énekkar közreműködésével, nívós műsorral fogadtuk vendégeinket. Diákok, az őket felkészítő tanárok aztán elindultak a kijelölt termekbe. A versenyek minden tantárgy iránt fogékony diák számára nyújtottak bemutatkozási lehetőséget.

Második osztályos kisdiákok csapatban versengtek egy adott irodalmi mű ismeretéből. „Üveggolyókkal játszom” e megmérettetés neve. A harmadikosokat az „Észpörgető” matematikai verseny várta. Felsősöknek is volt matek, a „Kalamár Éva Emlékverseny” feladatai elgondolkodtatták a legügyesebbeket is. A legnagyobbaknak természettudományos tárgyakból volt verseny.

 

Az ügyes kezűeket idén is várta az „Origami verseny”. A papírhajtogatás keleti módja népszerű foglalatosság, jó szórakozás.

Három kategóriában versenyeznek az anyanyelvet jól használó tanulók, a „Pais Anyanyelvi Verseny” évtizedek óta ismert és kedvelt. Én is ezen vettem részt, az 5-6. osztályosok között.

Tollbamondás, feladatlap, valamint rövid fogalmazás mindaz, amit meg kell oldanunk. Nem csak egyéni versengés folyik itt, hiszen a legjobban szereplő iskola a vándorserleget is elnyeri. És láss csodát! Hosszú évek kihagyása után, idén itthon maradt a kupa! Társaimmal büszkén fotózkodtunk vele. Köszönöm, köszönjük felkészítő tanáraink munkáját. Jövőre, igaz, akkor már a legnagyobbak között, újra indulok!

Fotók: Landorhegyi Fotókör

Herczeg Eszter 6.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: