keresés a weboldalon

Landorhegyisek Angliában (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Landorhegyisek Angliában (Diákújság pályázat)

2012 április 23 - hétfő
Iskolánk minden évben szervez angliai kirándulást. Barátainkkal már mi is alig vártuk, hogy kellően „öregek” legyünk egy ilyen úthoz.

Végre eljött a várva várt nap. Izgatottan találgattuk, hogy vajon minden olyan lesz-e, amilyennek az angolórákon tanultuk. Tanáraink – Ibolya néni és Laci bácsi – már hónapok óta nagy lelkesedéssel „öntötték” belénk az értékes információkat.

Tavaly nyáron aztán valóban ráléptünk Anglia földjére. A valóság lenyűgözőbb volt, mint amiket addig képeken, videókon láttunk. Hihetetlenül gazdag, élménydús utunk volt. Portsmouth Nelson admirális hajójával, Wight-sziget mészkősziklái, Brighton Királyi Pavilonja, Salisbury székesegyháza és a közelében található ősi vallási hely, Stonehenge mind csak ránk várt. Régi, szellemjárta várak, előkelő kastélyok, hajózás a Temzén és egy szafari parkbeli buszos túra tették titokzatosabbá és izgalmasabbá angliai kalandunkat.  

De természetesen egész kirándulásunkon a korona maga a főváros, London volt. Felsorolni is alig lehet, hogy mennyi híres helyet látogattunk meg. A Piccadilly Circus, a Trafalgar tér, a British Múzeum kincsei, a Tower és felnyitható Tower Bridge, a királynő palotája, a London Eye, a Westminster Palota, a Szent Pál Székesegyház, az Oxford Street forgataga, a hatalmas zöld parkok (hogy csak néhányat említsünk a leghíresebbek közül) látványa lenyűgözött bennünket.

Mindenkit, aki szeret utazni, szívesen elküldenénk egy ilyen útra. Idén, az Olimpia évében még különlegesebb lehet e csodás világváros hangulata.

Mészáros Máté és Polgár Attila 7. a osztály
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: