keresés a weboldalon

Láss a felszín alá! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Láss a felszín alá! (Videó)

2015 november 26 - csütörtök
Láss a felszín alá! – ez a címe annak az egészségügyi kiadványnak, melyet szerdán mutattak be Zalaegerszegen. A kötettel a korai fejlesztés fontosságára hívják fel a figyelmet. Magyarországon évente 10-15 ezer gyermek szorul különleges nevelésre és az átlagosnál több figyelemre.

Ebben a 35 oldalas kiadványban minden megtalálható, ami a sérült-, illetve koraszülöttként világra jött gyermekek fejlesztéséhez szükséges. A felismeréstől, a diagnózis felállításán, a gondoskodáson át a tanácsokig. A füzet a Szabadics család történetét és a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tapasztalatait mutatja be – tájékoztatott Gellén Melinda, főigazgató.

Ebben élenjár Zala. A szakemberek tavaly több mint 8 ezer gyereknek segítettek a megyében. Ez egyedülálló Magyarországon – véli Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A Láss a felszín alá című kötethez kapcsolódó konferencián elhangzott: a fejlődési rendellenességek korai felismerése az orvosok, a védőnők, a pedagógusok és a szülők közös felelőssége. Minél előbb elkezdik a terápiát, annál biztosabb, hogy az adott probléma előbb-utóbb megoldódik.

M.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: