keresés a weboldalon

Látogatás az MTVA- ban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Látogatás az MTVA- ban

2013 április 10 - szerda
Február 18-án Tompa Gábor, a helyi televízió vezetője budapesti kirándulást szervezett a média iránt érdeklődő középiskolás diákoknak.

Három óra buszozás után végül megérkeztünk a Parlamenthez, ahol félórás ácsorgás után megcsodálhattuk az építmény belsejét is.

Csomagjaink átvizsgálása után egy idegenvezető fogadott minket tiszti ruhába öltözött őrök kíséretében. Csoportunk előtt már fogadtak másokat is, így minket nem a megszokott útvonalon vezettek körbe, így volt alkalmunk bepillantani abba terembe, ahol a parlamenti ülések zajlanak.

Látogatásunk végeztével elindultunk a Harapó Mókus vendéglőbe, ahol ebéddel fogadtak minket. Félórás pihenő után utunk a Magyar Televízió székházához vezetett. Az Önök kérték műsorvezetője, Bényi Ildikó fogadta csapatunkat. Többen kérdésekkel készültünk, amikre készségesen válaszolt.

Rövidebb várakozás után, egy ott dolgozó munkatárs végigkísért minket az épületben. Láthattuk, hogyan keverik a kommentárt a műsor alá, a vágószobába is bepillanthattunk, végül pedig megnézhettük a stúdiót, ahol a híradót és időjárásjelentést rögzítik. Cintia kipróbálhatta, milyen nehéz egy meteorológus feladata.

Hazaindulásunk előtt a TV székházban található, három méteres Tévé Macival készítettünk közös képeket.

Vaspöri Cintia, Varga Zsaklin Júlia 12.b
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: