keresés a weboldalon

Látványos bábelőadás Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Látványos bábelőadás Zalaegerszegen

2008 április 10 - csütörtök
„A Mikulás csizma nélkül olyan, mint a szilvás gombóc szilva nélkül.” De hogyan veszítheti el éppen ő a tengerparton a fél pár csizmáját? Mit keres egyáltalán a Mikulás a tengernél?

A Griff Bábszínház a közelmúltban mutatta be az eredetileg rádiós mesejátéknak íródott Piros váza titka című bábelőadást. Csetényi Anikó meséjéhez Presser Gábor írt zenét, aki személyesen is részt vett a zalaegerszegi bemutató előadáson, a darabot Árkosi Árpád rendezte.

Ebben a mesében nincs se rénszarvas, se krampusz; a Mikulás (Wellmann György) hű barátja, kísérője Táltos Pista (Pardi Károly) a ló. Telizsák, ajándékozás és sok acsavacsa gyerek persze van, ezzel azonban véget is érnek a hagyományos Mikulás-klisék.

Az óceán mélyén ugyanis sötét háború dúl, a sellőlányok rettegnek a Nagy Poliptól (Farkas Attila), aki a varázslótól kapott erejére büszke, s azzal fenyegetőzik, hogy kiszárítja a tengert. Hacsak, egy piros vázát meg nem tömnek neki a sellők gyönggyel. Ezt mégsem engedheti Táltos Pista és a Mikulás – főleg, hogy a lónak megtetszik a szép sellőlány Igaz Gyöngyi (Szolnok Ágnes) – így „alászállnak”, hogy kibékítsék a tengerlakókat.

Az előadásban nemcsak hagyományos „ujjas” bábot láthatnak a gyerekek – sőt ebből van a kevesebb. A szereplők maguk is bábbá változnak, a nézők tehát egyszerre lehetnek szemtanúi bábjátéknak és színjátszásnak. A látványos díszleteket, jelmezeket és maszkokat Lőrincz Melinda tervezte. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: