keresés a weboldalon

Leanderek díszítik a várost

Zalaegerszeg címer
Hírek

Leanderek díszítik a várost

2011 július 14 - csütörtök
Mintha csak a tengerparton lennénk! Csodaszép leanderek fogadják a belvárosban közlekedőket. Nem szokatlan már a látvány, hiszen tavaly nyáron is ezek a virágok díszítették a polgármesteri hivatal környékét és a Dísz teret. Ősztől a Városgazdálkodási Kft. pincéjében pihentek a leanderek, majd a Kertcentrumban keltették őket ismét életre.

– Néhány hete helyeztük ki ismét a leandereket. 10-15 növény került a polgármesteri hivatal és a Dísz tér környékére, az Eötvös-közben kisebb növényeket helyzetünk el, és az Európa térre is kikerült kettő új leander – tájékoztatott Horváth Zsuzsanna, a Városgazdálkodási Kft. tájépítész mérnöke. – A leanderek gondozását munkatársaink végzik. Az elsődleges feladat az alapos öntözés, amelyet a hajnali órákban végeznek a kollégák.

A városlakók nagy része is szereti a virágokat, melyet az is bizonyít, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az önkormányzat Virágos Zalaegerszegért elnevezésű programja iránt. A hét végéig lehet beadni a jelentkezéseket az idei versenyre. Horváth Zsuzsannától megtudtuk: ezúttal is elsősorban a társasházak aktívak, de számos családi házas pályázat is érkezett. A jelentkezéshez szükséges  űrlap letölthető a zalaegerszeg.hu internetes portálról.

F.M.

Tartalom megosztása: