
Lecsónap a piacon – A bográcsokban hagyományos és különleges változat is készült
Idén is megrendezték a Lecsónapot a zalaegerszegi piacon. A vásárlókat bőséges zöldség- és gyümölcs kínálattal, valamint ízletes falatokkal várták.
Ezúttal a népszerű egytálétel hagyományos, illetve különleges változatát is elkészítették.
A rendezvényt Káldi Dávid önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki köszöntőjében a konyhaművészet történetéről is beszélt.
Az ízekben gazdag paradicsomot és paprikát változatos módon lehet elkészíteni, melyről bárki meggyőződhetett. A szakember a titkos mediterrán receptet is elárulta.
A tetejére feta sajtot morzsoltak és puha kenyérrel kínálták. Nagy sikere volt a hagyományos lecsónak. Bár a fogások más-más ízvilágot képviseltek, közös bennük, hogy mindkét bográcsba hazai alapanyagok kerültek.
A nyár végi tematikus nap már hagyománnyá vált, így évről évre egyre több látogatót vonz.
Ősz elején a káposzta lesz a központi téma. A zöldségféleségből az egervári Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének tagjai készítenek kóstolót.
K.I./G.ZS.
Képgaléria
További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.
Tartalom megosztása: