keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Légfegyveres OB Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Légfegyveres OB Zalaegerszegen

2005 január 29 - szombat
Február 4-5-6-án Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnokban és az Ebergényi úti lőtéren rendezik meg az országos légfegyveres bajnokságot, valamint a Hungarian Open nemzetközi lövész versenyt.

Tombi Lajos, Zalaegerszeg alpolgármestere, a megyei szövetség elnöke elmondta, hogy amíg más városokban lebontják a lőtereket, ők inkább felújítják. Így az ország egyik legkorszerűbb lőterén rendezik meg a bajnokságot. Kontra László főtitkár hangoztatta, hogy a verseny kvalifikációnak számít a rövidesen kezdődő EB-re, s a vasárnapi nemzetközi viadalra a román, a szlovák, a szlovén, az osztrák válogatott is nevezett. Nagy György, a Polgári Lövészegylet elnöke, a verseny egyik szervezője kiemelte, hogy igyekeznek látványossá tenni sportágukat. Számítógépek segítségével az érdeklődők kivetítőkön követhetik nyomon az eseményeket. A versenyre a belépés ingyenes. A nézőket főleg a Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő eseményekre várják.
Február 4-én az amatőrök mérik össze tudásukat a sportcsarnokban 9-18 óráig. Másnap 9-19.45 óráig az országos bajnokságra kerül sor, a két helyszínen. Versenyszámonként a legjobb 15 magyar sportoló a vasárnapi nemzetközi tornán lőhet tovább. A Hungarian Open ugyanezen a napon 9 órakor kezdődik a sportcsarnokban.

Tartalom megosztása: