keresés a weboldalon

Legnagyobb adózók (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Legnagyobb adózók (Videó)

2019 február 14 - csütörtök
A legnagyobb zalaegerszegi adózókat köszöntötték a Díszteremben. Az eseményre ezúttal is 25 cég képviselőjét hívták meg.

2018-ban 4,2 milliárd forint volt a város helyi iparűzési adóbevétele – tájékoztatott Balaicz Zoltán. Ez az összeg 4,8 milliárd lett volna, ám a fuvarozási cégeknek járó adókedvezmény miatt 600 millió forinttól elestek. A polgármester azonban – összehasonlítva ezt a 2014-es adatokkal – elégedett a számokkal. Az önkormányzat továbbra is arra törekszik, hogy minél jobb kapcsolatot ápoljon a vállalkozásokkal.

Az 1994-ben alakult Pylon Kft. mintegy 10 millió Eurós forgalmat bonyolít le. – tájékoztatott Kámán János tulajdonos. Termékeik a világ minden tájára eljutnak, de legjelentősebb piacuk Németország és Ausztria. A vállalat örömmel nyugtázza, hogy a legnagyobb adózók közé tartozik.

A Zalaszám Informatika Kft. tavaly ünnepelte 40. születésnapját – mondta Szász Péter ügyvezető igazgató. A 2 milliárd forintos árbevétellel rendelkező cég több, mint 100 főt foglalkoztat.

A kölcsönös együttműködés folytatódik a város és az intézmények között, melynek eredményeként idén is több fejlesztés várható. A vállalkozói alapból például utakat és járdákat újítanak fel.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: