keresés a weboldalon

Legszebb konyhakertek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Legszebb konyhakertek (Videó)

2016 szeptember 30 - péntek
Díjátadóval zárult A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei verseny Zalaegerszegen. Ezúttal 11 magánszemély és intézmény, köztük több óvoda részesült elismerésben. A megmérettetés két kiemelkedő kertészetét országos minősítésre is felterjesztette a zsűri.

Remy Martin és családja kertjében szeptember elején járt a bírálóbizottság. Paradicsom és paprika ültetvényük már akkor sok dicséretet kapott. Remy Martinékat a díjátadóra is meghívták. Nem véletlenül. Kiskertjük első helyezést ért el a zalaegerszegi versenyben, de bízhatnak országos elismerésben is. Bár az idei időjárás nem igazán kedvezett a zöldség és gyümölcstermesztésnek, Kálmán István a zsűri elnöke elégedett a látottakkal.

A magánkertek mellett öt óvoda veteményesét is értékelték a bírálók. Első helyezettnek ezúttal a Kosztolányi téri óvoda fűszernövényeit és paradicsomjait választották. Az intézmény gyermekei műsorukkal mondtak köszönetet.

Mint Tolvaj Márta alpolgármester fogalmazott: Zalaegerszeg önkormányzatának több elképzelése van a helyi termékek további népszerűsítésére. Ehhez a Településfejlesztési Operatív Program nyújt segítséget.

A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz jövőre is csatlakozik Zalaegerszeg. Abban bíznak, hogy akkor még több kiskerttulajdonoshoz látogathatnak el.

F.M./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: