keresés a weboldalon

Legyőzte a Békéscsabát a ZTE FC

Zalaegerszeg címer
Hírek

Legyőzte a Békéscsabát a ZTE FC

2018 augusztus 19 - vasárnap
Az NB II –es labdarúgó bajnokság negyedik fordulójában két veretlen csapat találkozott Zalaegerszegen. A tabellán második Békéscsaba együttesét fogadta a ZTE FC.

ZTE FC – Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (1-1)

ZTE Aréna, 1134 néző. Jv.: Bognár T. (Farkas B., Horváth Z.).

ZTE FC: Zöldesi – Szépe (Kónya), Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss, Vojnovic – Babati, Szökrönyös (Horváth), Balázs (Novák) – Gajdos. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Békéscsaba: Rybansky – Pilán, Nagy (Hursán), Szélpál, Mészáros (Zahorán) – Mezei, Király, Viczián – Máris (Szalai), Gránicz – Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Gajdos (2), Babati , illetve Urbin

A mérkőzés elején az elmúlt héten a Győr ellen százados rangba lépő Bedi Bencét, a ZTE saját nevelésű játékosát köszöntötték. Bedi még nincs 22 éves, de már a 100. felnőtt bajnokiján lépett pályára kék-fehér mezben.

A találkozót határozottan kezdte a hazai csapat, ami helyzetekben is megmutatkozott. Az 5. percben a vendégeknek egy sérülés miatt át kellett alakítaniuk a védelmüket így a támadójátékuk is visszaesett. A ZTE próbálta feltörni a csabai védelmet, kevés sikerrel, mivel nagyon jól zárták a területet és nehezen tudtak csak passzolni Babatiék. Izgalommentes időszak után a 42. percben előbb Viczián lövését védte Zöldesi, amiből szöglethez jutottak a vendégek. A beadás elszállt a védők mellett a hosszú sarokig, ahol Urbin köszönte szépen és a hálóba lőtt (0-1). Maradt még izgalom a félidőre, ugyanis a hosszabbítás első percében Balázs Zsolt szerzett labdát a csabai térfélen és pontosan ugratta ki Gajdost, aki kiegyenlített (1-1).

A nagyszünet után még határozottabban támadtak a hazaiak. Jöttek is a helyzetek és az 52. percben Babati labdaszerzése után Szökrönyös lőtt kapura, amit Rybansky még bravúrral védett, de a kipattanóra a védők helyett Gajdos érkezett és vezetéshez juttatta a ZTE FC-t (2-1). A gól meghozta a kellő magabiztosságot a kék-fehéreknek és mezőnyben is a Békéscsaba fölé nőttek. A 72. percben Novák szerzett labdát a bal szélen- a játékvezető jól alkalmazta az előnyszabályt- és pontosan passzolt az középen érkező Babatihoz, aki nagy gólt ragasztott a bal felsőbe (3-1). A mérkőzés hajrájában Novák növelhette volna tovább a ZTE előnyét, de Rybansky bravúrral hárított. A hosszabbításban a fiatal Horváth Krisztofer került helyzetbe, lövése azonban mellé ment.

A ZTE FC négy fordulót követően két döntetlennel és két győzelemmel, nyolc pontot gyűjtve a harmadik a tabellán. A következő fordulóban a ZTE FC a szezont gyengébben kezdő Nyíregyházához látogat.

-P-

Tartalom megosztása: