keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lelki nap a Mindszenty gimnazistáinak (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lelki nap a Mindszenty gimnazistáinak (Diákújság pályázat)

2012 május 29 - kedd
2012. április 3-án a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban egy előadást hallhattunk az iskolánk kápolnájában. A program lelki nap keretében lett megszervezve. Délelőtt zajlott az elmélkedés, évfolyamonként követtük egymást, s vettünk részt a lelki elmélyülésen.

Az előadást a gimnazisták részére Kercza Csaba „Asztrik” atya tartotta. Évfolyamok szerint voltunk beosztva, mi az első órában mentünk le a kápolnába, és hallgattuk végig az atya gondolatait.

Asztrik atya a gregoriánról tartott előadást. Mielőtt elkezdte volna az elmélkedést, mindenkinek személyesen bemutatkozott. Elmondta, hogy örömmel jött ide, nagyon szeret itt lenni, mert ő is zalaegerszegi születésű. Előadásában nem csak beszélt, hanem hozott magával több gregorián éneket is, amelyeket nagyon szépen el is énekelt. Minket is bíztatott, hogy énekeljünk vele bátran. Az előadás tartalmát, mondanivalóját az énekekhez kötötte. A bemutatott énekekhez kapcsolódó megjegyzéseit tárta elénk. Jó volt őt hallgatni. Kihangsúlyozta a szeretet fontosságát, az áldozatkészséget, hogy Jézus, az Isten fia feláldozta értünk magát a keresztfán való szenvedésével.

A következő órákban a többi évfolyam diákjai vettek részt ugyanezen az előadáson. Aztán az 5. órában kezdődött a közös szentmise, amelyen természetesen mindenki részt vett. A szentmise szintén rendkívül felemelő volt. Az atya szentbeszédében is a szeretet fontosságát hangsúlyozta. Az elmélkedésében párhuzamokat állított fel, hogy még jobban érthető legyen. Úgy is volt, világosan vezette a gondolatmenetét, a diákokat szépen megszólította.

Nagyon örülök, hogy Asztrik atya itt volt közöttünk, és én is részt vehettem ezen a lelki napon. Lélekben nagy mértékben lehetett gazdagodni.
     
Tamás Zoltán (11.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium   

 

Tartalom megosztása: