keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lendületben a baloldal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lendületben a baloldal

2005 március 05 - szombat
A jelöltállítás szempontjairól tárgyalt az elmúlt héten az MSZP zalaegerszegi szervezete. A taggyűlésén részt vett Újhelyi István, a párt országos alelnöke is, aki a fórumot megelőzően találkozott a sajtó munkatársaival. Elmondta, eddig még soha nem tapasztalható lendületben van a baloldal, amely megadta magának azt az esélyt, hogy ha jól kormányoz, akkor másodszor is felhatalmazást kaphat az állampolgároktól.

Mint a gyermek és ifjúsági ügyek kormánymegbízottja szólt arról az átfogó, – tárcák közötti koordinációt is magában foglaló – programról, amely a fiatal korosztály életét javítandó és a családalapítás elősegítése érdekében fogalmazódott meg. Elhangzott, míg 1990-ben ezer 20-24 év között élő nőkre 120 szülés esett, addig 2004-ben ez a szám nem éri el a 60-at. Sajnos a születések száma Zala megyében sem jó, elmarad az országos átlagtól.
Újhelyi István szólt arról is, mit tesz a kormány a helyzet javítása érdekében. Hogy a fiatal, gyermeket vállalni kívánó hölgyeknek ne kelljen választania a munka és a gyermek között. A munkaadók járulékkedvezményben részesülhetnek és a gyes idejét is kitolnák, segítve a fokozatos visszatérést a munkába. A családi pótlék 40 százalékkal emelkedett és mint az MSZP alelnöke mondta, 2005-ben 25 milliárdot fordít majd a kormány a gyermekétkeztetésre, 8,6 milliárdot ingyenes tankönyvellátásra és 218 milliárdot otthonteremtésre. Ez utóbbi szám háromszor annyi, mint az utolsó költségvetési évben az Orbán kormány idején. 

Tartalom megosztása: