keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lenti

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lenti

2016 május 31 - kedd
Az én kedvenc és egyben legszebbnek tartott helyem Lenti, a lakóhelyem. Sok élmény, emlék fűz ide. Ez egy kisváros Zala megyében, a Lenti járás székhelye. A Kerka folyó mellett fekszik a megye nyugati részén, közel a szlovén határhoz. Népessége kb. 7500 fő. Polgármester Horváth László, aki egy tisztességes állampolgár. Kötődésem oka, hogy méretéhez képest egy nagyon szerethető, kedvelhető hely. Minden megtalálható, amelyre egy átlagembernek szüksége van.

Több látnivalóval, nevezetességgel büszkélkedhet e kis város, pl.: Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, Lenti vár, Szent Mihály katolikus templom. A fürdő állandó látogatója vagyok, hiszen az úszók csapatát is erősítem szeptember óta. Településünknek több híres szülöttje is van, ilyen például: Tantalics Béla (író), Sári József (zeneszerző). Béla bácsi egy híres személy kis városunk életében, hiszen korát (93) meghazudtoló szellemi és testi egészséggel rendelkezik. Számos rendezvényen megjelenik mint tiszteletbeli tag.

Közlekedés szempontjából is egy előnyös település. Aktív buszmenetrenddel és kiépített vasúthálózattal rendelkezik, amely megkönnyíti mind a felnőttek, de leginkább a diákok életét. A diákok alatt magam is értem, hiszen zalaegerszegi tanulmányaim révén sok segítséget ad. A határhoz való közelség miatt több testvérvárosunk is van, ilyen például a szlovéniai Lendva, az ausztriai Regede és a horvátországi Muraszerdahely. Sokszor járunk ki Szlovéniába vásárolni, ahol kedves, magyar nyelven tudó emberekkel találkozhat az ember.

A sport is jelen van a mindennapjainkban. Kis községünk több egyesülettel és eredménnyel büszkélkedhet. A Lenti Gó-Na csapata is e közé tartozik, melynek én is tagja vagyok mint játékos, de ide sorolhatnám a Lenti TE csapatát, aki már a 80-as évek óta működő társulat. Településünk több nagyobb labdarúgó tornának is helyet ad: Kerka Kupa, Sporttigris Kupa, Lenti Teremtorna és a Négy Város Tornája, amelyen mondhatnám minden lentinek kötelező megjelennie. Izgalmas és egyben küzdelmes mérkőzéseknek lehetünk a tanúi.

Aki szeretne egy nyugodt, csendes helyen élni, annak bátran tudom ajánlani Lentit! Csendes környezettel és rengeteg programmal hív mindenkit e gyönyörű hely. Természetesen a szórakozásra is van bőven lehetőség, különböző nyári programok, bulik, fesztiválok vagy épp’ éttermek, pizzázók várják a helybélieket és vendégeket. Minden korosztály megtalálja a magának való programot és a kikapcsolódási lehetőséget.

Lenti egy természetbarát környezet, ahol nem kell félnünk semmitől. Nem veszélyes, de annál inkább biztonságos. Egy kedves hely, ahova mindig visszahúz a szívem, egy hely, ahol akár örökké élnék. Az otthonom, aki bárkit befogad.

Mátyás Fanni (12.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Zalaegerszeg

Tartalom megosztása: