keresés a weboldalon

Lerakták a 30. kilométernyi új ivóvízvezetéket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lerakták a 30. kilométernyi új ivóvízvezetéket (Videó)

2014 június 25 - szerda
Zalaegerszegen is megkezdődtek az ivóvíz-minőség javítását és a város vízellátását fejlesztő munkálatok. Ma ünnepélyesen beépítették a 30. kilométer vízvezetéket a csácsi városrészben. Ezzel a kivitelezés a felénél tart.

A beruházás az ivóvíz arzéntartalmának csökkentését szolgálja. Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben ez az érték megfelel majd a szigorú uniós szabványnak.

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a 4,3 milliárd forintból megvalósuló beruházás több területet érint. Tisztító berendezéseket építenek be, kicserélik az elavult vezetékeket, létrehoznak egy új vízbázist és több települést bekapcsolnak az ivóvíz-ellátásba.

Gyutai Csaba polgármester elmondta, Zalaegerszegen a beruházás keretében elsősorban az elöregedett vízvezetékeket cserélik ki.

A kivitelező felhívta a figyelmet, hogy az érintett városrészekben a munkálatok miatt forgalomkorlátozásra kell számítani, de az oktatási intézmények környékén augusztus 31-ig mindenképpen befejezik a munkát.

K.K./T.S.

Tartalom megosztása: