keresés a weboldalon

Lerakták a Zala Park alapkövét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lerakták a Zala Park alapkövét

2008 október 17 - péntek
Ünnepélyes keretek között került sor az elmúlt héten a Zala Park kereskedelmi központ alapkőletételére, ezzel megkezdődtek a régió egyik legnagyobb kereskedelmi parkjának az alapozási munkálatai. A 10 hektáros telken, 30 ezer négyzetméteren elterülő beruházás Zalaegerszeg belvárosának határában, a 76-os balatoni és 74-es nagykanizsai út csatlakozásánál valósul meg.

Az ünnepségen – a már felépített Decathlon sportáruházban – dr. Gyimesi Endre polgármester emlékeztetett arra, hogy a befektetőnek olyan területre esett a választása, amelyen, évtizedeken keresztül egy Európa hírű élelmiszeripari cég (a Zalahús) működött, sok-sok embernek munkát adva.

„Ezért érzelmileg kötődik a város ehhez a területhez, tehát nem mindegy milyen kereskedelmi láncok telepednek le. Akik jelezték szándékukat, valamennyien magas színvonalú minőségi árut hoznak Zalaegerszegre” – fogalmazott a polgármester.

A park kialakítását – az Invex tervei alapján – augusztusban kezdte meg a fejlesztő Convergence Capital és a beruházó Europa Capital. A mintegy 30 millió eurós beruházás kivitelezője a K&K BauProfil. Baksa-Soós Attila, a Convergence Capital képviselője megköszönte valamennyi közreműködő pozitív hozzáállását, és munkáját.

Mint fogalmazott, fontos szempont volt részükről, hogy a fejlesztés során, a helyi munkatársak segítségével, (jelenleg 33 főt foglalkoztatnak, ebből 29 zalai) egy emberközeli kereskedelmi parkot valósítsanak meg. Olyant, hogy minden üzlet könnyen megközelíthető és jól látható legyen. A kereskedelmi park jövőbeni bérlőinek ez éppen úgy fontos, mint a vásárlóknak.

Elhangzott, a Zala Park területén, a Decathlon sportáruház hivatalosan november 8-án nyit. A továbbiakban a következő kereskedelmi egységek letelepedése várható: Fressnapf, (a háziállatok tartásához szükséges kellékek és felszerelések legnagyobb európai áruházlánca) Brendon gyermekruházat, Asko-Bútor, Drogerie Markt, Aldi. A tervek alapján több mint 600 parkolóhelyet alakítanak ki. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: