keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lesz-e gyógyvíz Gébárton?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lesz-e gyógyvíz Gébárton?

2005 március 24 - csütörtök
Az egerszegi közgyűlés legutóbbi ülésén tárgyalták a zalaegerszegi aquapark és gébárti létesítmény fejlesztésére létrejött együttműködési megállapodás módosítását. A vita során Pöltl Tibor (SZDSZ) többek között arról érdeklődött, hogy a fejlesztés, a fürdőkomplexum, milyen vízbázisra épül? Milyen a víz összetétele, van-e esély arra, hogy valamikor gyógyvízzé lehet minősítetni?

A kérdésre György Zoltán, az Aquaplus Kft. ügyvezetője válaszolt. A rendszerről, amely a vizet biztosítja, elmondta: az egyik kút, amely ezer méter körüli talpmélységű, nátrium-hidrogén-karbonátos vizet ad, olyan, mint a lenti fürdő. Ebből nagyon sok van az országban, az összes fürdő mintegy 80 százaléka ilyen vizet alkalmaz. A másik, a pózvai kút, 94-96 fokos vizet termel. Ez kalcium, magnézium, hidrogén- karbonátos, alacsony sótartalmú. Leginkább a Hévízi-tó vizéhez hasonlít. Ez a vízbázis lehetősége. A magas hőmérsékletű vízből naponta kétezer kömétert tudnak kitermelni, ennyi a kút kapacitása.

György Zoltán elmondta még: olyan családi fürdőt szeretnének építeni, ahol a hat hónapos gyermektől a nyugdíjasokig mindenki megtalálja a szórakozást. A langyos vízben való élménymasszázstól a finn és svéd szaunán keresztül a különféle egyéb vízi élmények várják majd az érdeklődőket. Egy család a fürdőben egész napot eltölthet a termálsétányon, ahol rengeteg szolgáltatás közül választhat.

Mint már beszámoltunk róla, mintegy 2,5 milliárdos fejlesztés kezdődik Gébárton. Ennek keretében 2006. október elsejéig a gébárti szabadidőközpont területén elkészül a 600 fő befogadására alkalmas fedett termálfürdő, 2007. április 30-ig pedig felépül a 100 lakóegységű, a tervek szerint négycsillagos szállodakomplexum. A beruházás a városnak nem kerül külön pénzébe, ugyanakkor idegenforgalmi szempontból fontos, hogy a vendégeket egész évben tudja fogadni a termálfürdő.

Tartalom megosztása: