keresés a weboldalon

Letették a varroda alapkövét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették a varroda alapkövét

2010 április 10 - szombat
Egy új varroda alapkövét helyezték el a héten a Déli Ipari Parkban. Az exportra dolgozó, elsősorban Olaszországba sportruházatot gyártó DF Sport Kft. 1998 óta működik Zalaegerszegen, a telephelybővítéssel 35-ről 60-ra szeretnék emelni a foglalkoztatottak létszámát.

A város vezetése számos szolgáltatással, kedvezménnyel próbálta ösztönözni a foglalkoztatás bővítő beruházásokat, melyet kezdetben ugyan nagy érdeklődés kísért, a világgazdasági válság azonban némiképpen visszavetette a vállalkozásokat terveik megvalósításában.

– Örömteli, hogy ebben az időszakban is vannak vállalkozások – mint Zalaegerszegen a DF Sport Kft -, amelyek bele mernek vágni a fejlesztésbe – mondta Gyimesi Endre polgármester.

– A város nem csak kedvezményes telekvásárlással segítette a beruházást, a pályázati anyagok összeállításában, az engedélyek megszerzésében is mindvégig a vállalkozás mellett állt – tette hozzá. –

 Nagy lépéseket tett a város a cég 1998-as megalakulása óta, ami nemcsak a lehetőségek területén figyelhető meg, az emberek hozzáállása is pozitív irányba változott – emelte ki Dario Zonta, a kft ügyvezetője.

 A telephelyfejlesztés közel 81 millió forint európai uniós támogatásban részesül. Ez a negyedik vállalkozás, amely betelepült a Déli Ipari Parkba. A 27 hektáron további tíz beépítetlen terület van, amelynek tulajdonosai a gazdaság élénkülésétől tették függővé beruházásaikat.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: