keresés a weboldalon

Letették az esküt – megalakult Zalaegerszeg közgyűlése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették az esküt – megalakult Zalaegerszeg közgyűlése

2024 október 14 - hétfő

Megalakult Zalaegerszeg új közgyűlése. A 18 tagú testület tagjai pénteken ünnepélyesen letették esküjüket. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében rámutatott; a zalai vármegyeszékhely erős és versenyképes.
A következő időszak egyik legfontosabb célja, hogy a város még élhetőbb és otthonosabb legyen.

 

A hagyományokhoz híven az önkormányzati választás eredményét a helyi választási bizottság elnöke ismertette. Ezt követően az önkormányzati képviselők, majd a polgármester is esküt tett.

Balaicz Zoltán – akit szülővárosában történelmi rekord aránnyal, 73 százalékos többséggel választottak újra – megköszönte a lakosság bizalmát. Mint fogalmazott, az új képviselő-testülettel közösen kiemelt feladatuknak tartják, hogy pártpolitikai hovatartozástól függetlenül képviseljék a zalaegerszegieket.

A városvezető ismertette a következő időszakra vonatkozó programját. Mint fogalmazott, az elmúlt években a város jobb és szebb lett. Megérett arra, hogy meghatározó térségi és regionális szerepet vállaljon.

Az előterjesztést a grémium egyhangúan elfogadta. A következő napirend az alpolgármesterek megválasztása volt; az általános helyettesi feladatokat a következő 5 esztendőben is Gecse Péter látja el. Bali Zoltán továbbra is a költségvetésért, a beruházásokért és a fejlesztésekért, Vadvári Tibor pedig a humán területért, a gazdaságfejlesztésért, valamint a pályázatokért felel majd.
Az alakuló közgyűlésen a képviselők a bizottsági tagokra és tanácsnokokra is leadták voksukat.

K.I./B.P.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: