keresés a weboldalon

Lezárult a jubileumi tanév

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lezárult a jubileumi tanév

2006 július 05 - szerda
Mint arról újságunkban is több alkalommal beszámoltunk, az idei tanévben ünnepelte fennállásának 40 éves évfordulóját a Landorhegyi Általános Iskola. A jubileumhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lezárásaként volt igazgatóit és pedagógusait jutalmazta az intézmény az általa alapított Aranykréta díjjal. Elismerő oklevelet és egy arany kitűzőt vehetett át a tanévzáró ünnepségen több évtizedes kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért a két korábbi igazgató, Katona Józsefné és Igazi István, továbbá Bertók Károlyné alsó tagozatos tanító, Széchenyi Lászlóné orosz-magyar szakos, és Marton Lászlóné német szakos pedagógus.

– Azoknak a pedagógusainknak szerettünk volna köszönetet mondani az Aranykréta díjjal, akik nagyban hozzájárultak az eltelt 40 év feledhetetlenné tételéhez – avatott be az előzményekbe Kissné Szetecska Mária igazgatóhelyettes. – A két korábbi igazgatónak automatikusan gondoltuk odaadni a kitűntetést, a másik három pedagógus személyéről pedig a kollégák és a szülők szavaztak, azok a szülők, akik korábban tanítványai voltak az iskolának. Az alsó tagozatos pedagógusok közül egyértelműen Bertók Károlynéra szavazott a többség, felső tagozaton azonban szoros verseny alakult ki. Széchenyi Lászlóné és Marton Lászlóné mindketten rengeteg szavazatot kaptak, így végül úgy határoztunk, hogy mindkettőjüket megjutalmazzuk az Aranykréta díjjal. 

A volt tanárok meghatódva fogadták az iskola figyelmességét. Egyikőjük sem tanít már az intézményben, de – mint elárulták – bármikor szívesen visszatérnek annak falai közé. 

– Azt sem tudtam, hová legyek az örömtől – fogalmazott Széchenyi Lászlóné, aki több ezer gyermekkel szerettette meg pályája során az orosz nyelvet, majd később a magyar irodalmat és nyelvtant. – Jó érzés, hogy nem felejtettek el sem a volt tanítványok, sem a kollégák. Azt hiszem, sokszor szigorú voltam, de, mint ez a díj is bizonyítja, nem vették zokon a gyerekek.  

Meglepetésként érte az elismerés Marton Lászlónét is, akire a németet tanuló diákok emlékeznek vissza jó szívvel. Sokan köszönhetik neki alapos német nyelvtudásukat.

Katona Józsefné, az iskola első igazgatója Ady Endre gondolataival mondott köszönetet az őt kitűntetéssel megtisztelőknek: „Én iskolám, köszönöm neked.” (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: