keresés a weboldalon

Lezárult A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lezárult A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt

2023 október 25 - szerda
Lezárult A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projekt. A 328 millió forint vissza nem térítendő támogatásból egyebek mellett könyvekre, kiadványokra, konferenciákra, táborokra és rendezvények lebonyolítására fordítottak. Balaicz Zoltán polgármester és a pályázatban résztvevők az eredményekről sajtótájékoztatón számoltak be.

A program egyik célja volt, hogy a helyiek felismerjék a közösség összekovácsoló erejét. A polgármester szerint – mivel a 2018-ban induló pályázatba minden vármegyeszékhelyi lakost bevontak – ezt sikerült elérni.

Videógaléria

A lebonyolításban – az önkormányzattal szoros együttműködésben – a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központnak is kulcsfontosságú szerepe volt. Flaisz Gergő intézményvezető emlékeztetett a Kertmozi újjáélesztésére, valamint az uniós forrásnak köszönhetően megjelent 11 kiadványra.

Az elöljárók bejelentették: a 2020 és 2027 közötti uniós ciklusban 7 plusz 1 milliárd forint támogatást kap a város. Ebből 200 milliót különítenek el a közösségépítő projekt folytatására.

N.J./ G.ZS.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria

Tartalom megosztása: