keresés a weboldalon

Lezárult az első ütem (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lezárult az első ütem (Videó)

2015 április 29 - szerda
Helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatóra invitálták a média képviselőit Zalaegerszeg vezetői. A városatyák a történelmi központ felújításának eredményeiről adtak tájékoztatást. A fejlesztések a Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatásából valósultak meg.

Április 30-án hivatalosan is lezárul a zalaegerszegi történelmi városközpont felújítási programjának első üteme. Az 1.6 milliárd forintos összköltségű beruházás eredményeként új külsőt kapott például a piac tér, a csipke-házak épületbelsője és a polgármesteri hivatal előtti tér. Emellett hamarosan befejeződnek a munkálatok a Dísz téren is, ami teljes egészében a gyalogosoké lesz – mondta Dékány Endre, önkormányzati képviselő.

A fejlesztéseknek köszönhetően belső tehermentesítő út is létesült, valamint megújult a Kossuth utca Kisfaludy és Petőfi utca közötti szakasza. Mindezek mellett a Budai Nagy Antal utcában 67 férőhelyes parkoló is létesült. Mint megtudtuk, a Deák-téren épülő társasház földszintjén pedig hamarosan ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki. A zalaegerszegiek júliustól itt intézhetik majd a városi közszolgáltatókkal kapcsolatos ügyeiket.

K.ZS./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: